Under tisdagsmorgonen sökte polisen i närheten av gamla Läkerol-fabriken. Foto: SVT

Inga spår efter 22-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Missing peoples sökinsats på måndagskvällen gav inget konkret resultat. Och de badtofflor som hittats i Gavleån anses inte ha något med den försvunna 22-åringen att göra. Detta enligt Mikael Hedström på Gävleborgspolisen.

22-åringen var på lördagskvällen med sina kamrater i Skutskär på en fest, stämningen var enligt polisen trevlig. Vid midnatt kom gänget in till Gävle och skiljdes därefter.

– Det är dock oklart exakt vad som hände, och vart 22-åringen då var på väg, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Ett telefonsamtal från Alderholmen?

Sista livstecknet är ett telefonsamtal till en kamrat vid 01-tiden på lördagsnatten då kamraten och 22-åringen stämde träff. Men 22-åringen dök aldrig upp.

– Kamraten uppfattade det som att det kom något i vägen, eller att han kanske inte orkade komma till träffen, säger Mikael Hedström. 

Det var först dagen efter som kompisen reagerade på att han kunde vara försvunnen, och på söndagskvällen anmälde anhöriga försvinnandet till Polisen. Och det är nattens telefonsamtal till kamraten som gör att polisen kunnat lokalisera telefonen till området Alderholmen, Gävle strand, och nedre Brynäs.

Enligt Mikael Hedström har polisen nåtts av rykten om att det finns en svartklubb på Alderholmen som 22-åringen kan ha besökt. Då telefonen varit någonstans i det området så kontrolleras nu det tipset.

Sökte i Läkerolfabriken

Polis och kustbevakning sökte på måndagen i och omkring Gavleån, under tisdagen fortsatte sökandet i den gamla Läkerolfabriken. Polisen uppmanar också fastighetsägare att leta igenom förråd och liknande då det inte kan uteslutas att 22-åringen sökt sig in någonstans och blivit inlåst.

Polisen tror inte att det ligger ett brott bakom försvinnandet, och säger Mikael Hedström, polisen hoppas förstås att han bara hållt sig undan och kommer att ge sig tillkänna.

– Han kan hålla sig undan frivilligt men vi har inga indikationer på att det ska vara så. Samtidigt är vi en kustnära stad och vi har haft olyckor i ån tidigare, därför har vi sökt också i ån, säger Mikael Hedström

Okänd man såg skor i ån

En hittills okänd man sökte på måndagskvällen upp Missing people och sa att han sett två skor flyta i Gavleån. Mannen hade uppgett att han jobbade på Gävle kommun, men inte sagt sitt namn eller vid vilken tidpunkt han sett skorna, enligt Polisen.

– Vi är mycket angelägna att komma i kontakt med mannen och få mer uppgifter.

– Men de två röda badtofflor som hittats i ån sätts inte i samband med den försvunna 22-åringen, säger Mikael Hedström på Gävleborgspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.