Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisens pressträff efter dödsskjutningen i Sandviken. Foto: SVT

Två döda efter skjutning på pub i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har dött och två skadats efter en skjutning på en pub i Sandviken under torsdagskvällen. Polisen misstänker att bara en person ska ha varit måltavla. Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska dådet ha koppling till gängmiljön.

– Det är en synnerligen allvarlig händelse och vi förstår medborgarnas rädsla och oro, säger polisområdeschef Catarina Bowall vid en pressträff.

Klockan 22.18 larmades polisen till puben där skottlossningen ägde rum.

På platsen hittades flera personer med skottskador, varav två med livshotande skador. Under fredagsmorgonen meddelade polisen att de två personerna avlidit.

Polisen utreder skjutningen som två fall av mord. Ingen misstänkt är ännu gripen.

Uppgifter: Skytt kom på fyrhjuling

En misstänkt gärningsperson ska ha kommit på fyrhjuling till puben, gått in och börjat skjuta, enligt uppgifter till SVT Nyheter.

Polisens teori är att en person inne på puben ska ha varit måltavla. Övriga som träffats av skott tros inte ha varit inblandade i någon konflikt. 

– Utredning pågår. Vi misstänker att en av de avlidna var målet för skjutningen. De andra personerna misstänker vi har kommit i vägen för kulorna, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin till SVT Nyheter.

De döda är enligt polisen två män i 20- respektive 70-årsåldern. De två skadade är en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern.

”Personlig konflikt”

Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska skjutningen ha kopplingar till gängmiljön. Polisen beskriver konflikten som lokal.

– Mordet i Sandviken är möjligen ett led i en personlig konflikt. Det är tveksamt om mordet har någon koppling till de pågående nationella konflikterna. Bedömningen har hög osäkerhet, säger Karin Wessén på polisens utredningssektion vid en pressträff.

Polisen söker nu vittnen till händelsen.

– Vi söker en ensam gärningsman i centrala Sandviken vid 22-tiden igår. Gärningsmannen lämnade till fots. Vi vill därför få kontakt med så många som möjligt som gjort intressanta iakttagelser, säger Karin Wessén.

Puben skriver på sin Facebooksida att de kommer hålla stängt hela helgen med anledning av händelsen.

Hör intervjun med stamgästen Ove: ”Det är obegripligt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av vad som hände vid skjutningen på en pub i Sandviken – på 60 sekunder. Foto: Frilans

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.