Förra Brynäs-spelaren Nicklas Bäckström förhandlar just nu om nytt kontrakt med Washington Capitals. Foto: TT

Nicklas Bäckström förhandlar utan agent om nästa kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Washingtonstjärnan Nicklas Bäckström har blivit sin egen agent. Han sköter själv förhandlingarna med sin NHL-klubb om ett nytt kontrakt.

– Jag kände att jag ville göra det här själv, säger han till Washington Post.

Den 32-årige centern från Gävle är inne på sitt sista år på ett tio år långt kontrakt värt 67 miljoner dollar, motsvarande nästan 640 miljoner kronor.

Inför den här säsongen, den 13:e i NHL och Washington, valde han att bryta med sin agent Mark Levine. Nu förhandlar han själv.

– Det känns som att jag har varit här väldigt länge och jag har sett det mesta, så det finns ingenting att dölja. Det känns som mitt förhållande med klubben är tillräckligt bra och vi kan vara ärliga, säger Bäckström som vann Stanley Cup 2018 och har två VM-guld med Tre Kronor.

Hans vapendragare, den ryske stjärnan och målmaskinen Alexander Ovetjkin, som själv förhandlade fram sitt 13-årskontrakt 2008, erbjöd sig att företräda Bäckström.

– Han ville faktiskt bli min agent, men jag sade nej tack, berättar Bäckström.

De två är tajta, har spelat tillsammans i NHL sedan 2007 och även i KHL med Dynamo Moskva under NHL-lockouten säsongen 2012–13.

Bäckström har missat de senaste fem matcherna på grund av en överkroppsskada, men är nu redo för comeback.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.