Nu anmäls polisen för att ha släppt olagliga fordon

Uppdaterad
Publicerad

En privatperson har anmält Gävleborgspolisen för att ha släppt ut olagliga fordon på vägarna vid avhysningen av EU-migranter från ett läger.

SVT Gävleborg har tidigare rapporterat om hur EU-migranter fick köra iväg med bilar och husvagnar som hade körförbud, när de skulle avhysas från ett läger i Sätra i Gävle. Bland annat är överåklagare Sven-Erik Alhem är mycket kritisk till att polisen medvetet tilllåter fordon belagda med körförbud på ute på vägarna.

– Man ska definitivt inte skicka ut trafikfarliga fordon på vägarna. Hur ska man förklara det i efterhand om någon blir påkörd och dödad? sade Alhem till SVT i torsdags.

Nu har en privatperson anmält Gävleborgspolisen till justitieombudsmannen (JO) för att inte ha gett böter till migranterna som körde olagliga fordon, skriver Gefle Dagblad. Enligt anmälaren borde polisen ha stoppat de bilar och husvagnar som var både obesiktigade och obeskattade eftersom de är en fara för allmänheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

EU-migranternas bilar

Mer i ämnet