Bland annat körde de här vagnarna från Sätra till Alderholmen med körföbud. Sedan vidare till Bomhus. Några av vagnarna var besiktigade senaste gången 1991. Foto: Anders Sundin/SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

JO-anmälan mot polisen läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Gävle gjorde inget fel när man valde att låta EU-migranterna köra med sina bilar och vagnar med körförbud från Sätra till Alderholmen i höstas.

De konstaterar Justitieombudsmannen (JO) efter att en privatperson anmält polisen i Region Mitt.

SVT Gävleborg har tidigare rapporterat om hur EU-migranter fick köra iväg med bilar och husvagnar som hade körförbud, när de skulle avhysas från ett läger i Sätra i Gävle. Bland annat var överåklagare Sven-Erik Alhem mycket kritisk till att polisen medvetet tilllät fordon belagda med körförbud på ute på vägarna.

– Man ska definitivt inte skicka ut trafikfarliga fordon på vägarna. Hur ska man förklara det i efterhand om någon blir påkörd och dödad? Sa Alhem bland annat till SVT.

En privatperson valde efter våra inslag att anmäla polisen i Gävle till JO som nu har kommit med sitt svar.

”Du har anmält Polismyndigheten, polisregion Mitt. Din anmälan ger inte anledning till någon åtgärd eller något uttalande från min sida. Ärendet avlsutas.” skriver JO i sitt beslut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

EU-migranternas bilar

Mer i ämnet