Förra årets Gävlebock stod kvar fram till 17 december. I år inviger Sara McManus Gävlebockens återkomst. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån, SVT

Olympiska guldmedaljören Sara McManus inviger årets Gävlebock

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att curlingspelaren, Gävlebon och olympiska guldmedaljören Sara McManus inviger Gävlebocken i år. Eftersom årets julbock har en ny tillfällig placering flyttas invigningen som i år äger rum på Stortorget i Gävle. 

– Självklart invigs Gävlebocken den första advent, helt enligt tradition. Näringslivet har haft önskemål om att bättre matcha öppettiderna i centrum, därför har vi i år flyttat fram tiden för invigningen till klockan 16.00, säger Gävlebockens talesperson Anna-Karin Niemann i ett pressmeddelande.

Har ny tillfällig plats

Invigningen kommer ha artister som uppträder, bland annat Wiktoria Johansson och Chris Kläfford.

– Gävlebocken börjar monteras på Rådhusesplanaden torsdagen den 24 november och är klar på fredag eftermiddag den 25 november. Vi hoppas att Gävlebocken ska trivas på sin nya tillfälliga plats och att många kommer till invigningen på första advent, den 27 november, säger Anna-Karin Niemann. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.