Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi förstår att trafikomläggningen blir besvärlig för många. Men det handlar om trygghet och säkerhet när arbetena med att riva det gamla biblioteket och bygga det nya kulturhuset, säger Hanna Gustafsson som är projektledare för trafikomläggningen. Foto: Anders Sundin/SVT

Nu fälls lindarna på Slottstorget i Gävle – stor trafikpåverkan

Uppdaterad
Publicerad

Slottstorgets lindar fälls för en större trafikomläggning när det nya kulturhuset byggs. Under måndagen fick motorsågarna jobba när fyra av dem fälldes.

– Vi vill verkligen inte ta ner träd  i centrala Gävle, det gör vi som en sista utväg, men länsstyrelsen har gett oss okej på att ta ner de här fyra, säger projektledare Hanna Gustafsson.

Först ville kommunen fälla alla elva lindar framför det gamla stadsbiblioteket som ska rivas. Men det slutade med fyra. Det är en ny bussfil som ska fram när trafiken stängs av helt på Södra Rådmansgatan när byggtrafik ska fram där under fler år.

– Vi förstår att det kan upplevas som besvärligt för de som brukar köra på Södra Kungsgatan. Men det handlar om trygghet och säkerhet både för de som ska arbeta på platsen, och för de som passerar Slottstorget och parken, säger Hanna Gustafsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya kulturhuset i Gävle

Mer i ämnet