Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Los får tillbaka sitt värdshus! Nya ägarna Evert och Dan har precis flyttat upp från Stockholm till värdshusets annex. Planen är att öppna i slutet av juni. Foto: Maria Broberg/SVT

Dan och Evert byter stad mot glesbygd – flyttar till Los

Uppdaterad
Publicerad

I mer än ett år har tidigare ägaren Set Melander och hans fru från Ytterhogdal letat efter de rätta ägarna till värdshuset i Los. Nu är Stockholmsparet Dan Hänninen och Evert Kroes på plats. Inte bara tar de över värdshuset utan de flyttar också in i annexet.

– Vi kommer bo i Los, och jag kommer arbeta kvar i min tjänst i Stockholm, säger Evert Kroes.

Sista veckan i juni efter midsommar hoppas de på att kunna starta upp verksamheten.

Covid-19 stoppade Sets planer

Det var 2019 som Set Melander och hans fru startade upp verksamheten efter att de hade tagit över värdshuset. 2020 tog covid-19 över världen och då gick bokningarna ner dramatiskt, men i april kom bokningarna för sommaren tillbaka.

– I maj såg vi verkligen fram emot sommaren, då hade vi redan cirka 50 procent beläggning.

Men i mitten av maj blev Set svårt sjuk i covid och de var tvungna att stänga ner verksamheten på grund av att Set aldrig tillfrisknade ordentligt.

Hör Dan och Evert berätta om sin dröm. Kan Losborna få en nattklubb?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.