Mittfältaren Simon Jansson förklarar varför Edsbyn lyckats så bra i bandyseriespelet. Foto: Jan-Peter Eriksson /SVT

Nu laddar seriesegrarna i Edsbyn för slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Även om Edsbyn är svensk bandys mest framgångsrika lag under 2000-talet så lyckades man inte ta sig till final förra säsongen – nu laddas det för fullt för att laget ska lyckas ta sig hela vägen den här gången.

På lördag börjar kvartsfinalerna i bandyns slutspel. Först ut är herrarna och om en vecka börjar även damernas kamp om att ta sig till finalen i Uppsala den 21 mars.

Vann serien före favoriterna

Fjolårssegrarna Villa Lidköping var favoriter på herrsidan men åtminstone i grundserien tog Edsbyn hem segern. Spelet har verkligen gått som på räls en längre tid och laget har radat upp segrar – sedan i början av december har Edsbyn inte släppt ifrån sig en enda poäng i seriematcherna. Men vad är hemligheten bakom lagets framgångar?

–  Vi hade ett bra gäng redan förra året och i sommar fick vi addera Simon Jansson och det är klart att bara där höjde vi nivån, säger tränaren Magnus ”Kuben” Olsson.

– Vi har haft en väldigt hög lägstanivå. Vi är svåra att göra mål på och har spets framåt, fyller mittfältsspelaren Simon Jansson i.

Det sitter i väggarna

På väggen i omklädningsrummet kan man läsa ledorden: Kärlek, stolthet, tradition och visst finns det en hel massa tradition i Hälsingeklubben. Under 2000-talet har laget tagit hem sju SM-guld men enligt försvarsspelaren Joakim Svensk finns det ingen risk för mättnad nu när slutspelet startar:

– Så fort man kommer ut på isen så vill man ju vinna varje match så någon mättnad kommer det nog aldrig bli, avslutar Joakim Svensk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.