Stefan Alanärä, teknisk chef vid Kungsberget berättar om förändringarna för den som besöker skidanläggningen i coronatider. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Nu startar skidsäsongen – så coronasäkrar Kungsberget

Uppdaterad
Publicerad

”Stanna i bilen!” står det på stora skyltar vid parkeringsplatsen i Kungsberget utanför Sandviken. Mycket är annorlunda för den som vill åka skidor den här säsongen, men nu öppnar anläggningarna trots coronapandemin.

När Kungsberget öppnar för säsongen på lördag har de lagt fokus på att förhindra köbildningar.

När besökare kommer till anläggningen får de vänta i bilen innan de får gå in i lokalerna. Stora tält har satts upp för att utöka antalet sittplatser vid serveringarna och mat får endast beställas vid borden.

Coronaviruset i Gävleborg

I själva skidsystemet ser inte Kungsberget någon risk för trängsel men vid exempelvis sittliftar får endast slutna sällskap åka tillsammans.

– Det är en bra sysselsättning, man kan åka i sin bil och vara tillsammans bara i den gruppen, säger Stefan Alanärä, teknisk chef vid Kungsberget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet