P4 Gävleborgs förre kanalchef Leif Eriksson är projektledare för den nya radiokanalen P4 Plus. Foto: Sveriges Radio/TT

Ny radiokanal för äldre lyssnare

Publicerad

I dag lanserar Sveriges Radio en ny digital radiokanal. P4 Plus är en kanal med mycket musik för lyssnare över 60 år.

– Vi vet att den här gruppen är stor och att de längtar efter en musik som sällan får plats i vanliga P4, säger Leif Eriksson, som är projektledare för den nya kanalen.

Att ni måste starta den här kanalen, är det ett misslyckande för vanliga P4?

– Nej, det är det inte. Publiken som vi nu vänder oss till är trogna P4-lyssnare. De gillar det lokala och de gillar våra nyheter, men de får inte den musik de gillar i den utsträckning de önskar. Det vill vi ge dem nu.

Fokus på musik

Det blir som sagt fokus på musik i den nya digitala kanalen. Lill Lindfors, Monica Zetterlund och Elvis Presley, för att nämna några artister. Men kanalens utbud kan också ändras i takt med vad lyssnarna efterfrågar.

– Vi tror att P4 Plus kan vara ett bra komplement under kommande sommar-OS. För normalt så äger ju radiosporten P4 under de här jättestora idrottsevenemangen och det finns trots allt människor som inte är så roade av sport. Nu får de en P4-kanal utan sport helt enkelt.

Testkanal året ut

Sändningarna inleds i dag och kan höras mellan klockan nio på morgonen till midnatt via nätet eller Sveriges Radios app. Kanalen är en testkanal som pågår året ut. I december avgörs vad som händer nästa år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer