Satsningen ska locka nya lärare, tror Inger Norman, skolchef Sandvikens kommun. Foto: SVT

Unik utbildning – jobba samtidigt som du studerar till lärare

Uppdaterad
Publicerad

Färre än hälften av alla teknik- och mattelärare i länet är behöriga och bristen fortsätter att öka. Men nu erbjuds en ny och unik ämneslärarutbildning på högskolan i Gävle, där man som student har en garanterad lärartjänst samtidigt som man studerar.

Totalt kommer 23 sökande att bli antagna och placeras ut i olika kommuner där de kommer att jobba under utbildningen. Nästan alla kommuner i Gävleborg deltar i satsningen, det är endast Nordanstig och Ovanåker kommun som har tackat nej.

– Det här är ett sätt att försöka bli en attraktiv arbetsgivare och locka till oss personal som både kan lära känna oss som arbetsgivare och få stöd under sin utbildning, säger Inger Norman, skolchef Sandvikens kommun.

Startar till hösten

Om drygt en månad kan den som har behörighet söka utbildningen som planeras att starta till hösten 2019.

– Det här är otroligt viktigt inte bara för oss utan för regionen. Jag ser verkligen fram emot att folk kan söka till den här utbildningen, säger Jan Grenholm, tekniklärare på Högskolan i Gävle.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer