CSN rekryterar cirka 35 nya studiestödsutredare till kontoret i Gävle. Foto: Jessica Gow/TT

Nya medarbetare till CSN och nytt kontor i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Centrala studiestödsnämnden, CSN rekryterar cirka 35 studiestödsutredare till kontoret i Gävle och myndigheten letar efter större lokaler att hålla till i.

De handläggare som rekryteras ska bland annat jobba med att hantera ett nytt offentligt omställningsstudiestöd som regeringen och samarbetspartierna presenterades i våras. Det handlar om att göra det enklare för personer med arbetslivserfarenhet att utbilda sig.

– Det är en spännande satsning på CSN i Gävle, vi växer mycket. Det är kul att vi som myndighet är så efterfrågade och att vi får möjlighet att ta hand om ett helt nytt studiestöd, säger Katarina Lemnert, gruppchef vid CSN:s utbetalningsavdelning i Gävle, i ett pressmeddelande.

Letar efter kompletterande lokaler

I dag jobbar 47 personer på CSN i Gävle och i med nyrekryteringen behövs mer kontorsytor så myndigheten letar efter kompletterande lokaler.

Om riksdagen ger klartecken till förslaget tas de första besluten utifrån det nya studiestödet i oktober nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.