Den åklagare från Gävle som är missttänkt för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande, misstänks nu för flera nya brott. Foto: TT

Nya misstankar mot åklagare

Uppdaterad
Publicerad

Den åklagare från Gävle som är häktad missttänkt för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande, misstänks nu för flera nya brott.

Det handlar om dataintrpång och tjänstefel. Det skriver Expressen.

Enligt tidningen var det när den nu brottsmisstänkte åklagaren tittade i och ändrade uppgifter i pågående utredningar som polisen först fattade misstankar mot honom. Misstankar som ledde fram till de brott han nu är häktad för.

Fler misstankar riktas mot den åklagare som häktades i mitten av maj, misstänkt för att ha våldtagit en flicka och ofredat en annan sexuellt.

Nekar till brott

Åklagaren, som är verksam i Gävleborg, omplacerades i mars eftersom man misstänkte att han hade gått in i andra ärenden i myndighetens datasystem.

– Det är den vägen det rullat igång. Vilka ärenden han tittat på vill jag inte gå in på, säger chefsåklagare Anders Jakobsson, som leder förundersökningen.

Under utredningen uppdagades de misstänkta sexbrotten.

Åklagaren, som utöver våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande också misstänks för dataintrång och tjänstefel, nekar till brott.

Jakobsson räknar med att väcka åtal tidigast nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.