Polisen väntar svar från rättsmedicin för att veta mer om den man som hittades avliden i vattnet i Hofors i helgen. Bilderna är inte tagna vid olyckstillfället. Foto: Peter Osterberger/SVT, Janerik Henriksson/TT

Nya uppgifter om dödsfallet i kanalen i Hofors – mannen åkte elsparkcykel

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en man i 55-årsåldern hittades avliden i vattnet i Hofors i helgen har händelsen utretts av polisen som en drunkningsolycka. Nu har polisen nya uppgifter.

Dödfallet utreds nu som en trafikolycka då mannen antas ha färdats på en elsparkcykel.

– Vi tror att han genom en olyckshändelse med elsparkcykel har hamnat i vattnet. Det är så det ser ut. Var cykeln låg kan jag inte säga men den fanns i närheten där mannen hittades, säger Mikael Hedström, polisens presstalesperson i region Mitt.

Inväntar rättsläkares bedömning

Enligt Mikael Hedström finns det inga vittnen till händelsen men allt tyder på att det rör sig om en olyckshändelse.

– Allt nu bygger på fakta och antaganden från själva platsen. Vi avvaktar nu rättsläkarens uppgifter och analyser av kroppsvätskor för att få reda på mer. Något annat brott utreder vi inte, säger han.

Ovanligt fall

Vid platsen för olyckan finns en bro som Mikael Hedström menar inte har fullgott skydd för den här typen av olyckor.

– Man kan aldrig förutse olyckor. Det är ingen som har gjort sig skyldig brott även om man kan ha åsikter om hur platsen ser ut säkerhetsmässigt. Bron och staketet byggdes innan den här typen av fordon fanns och kan behöva ses över längre fram, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.