Nyheter från dagen: 15 april

Publicerad

Utvalda nyheter från Gävleborgs län måndagen den 15 april.

Kinas intresse för den gröna omställningen pekas ut som en risk för Sveriges säkerhet. Samtidigt har kinesiska elbussar börjat trafikera X-trafiks linjer i Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kinas intresse för Sveries gröna omställning kan vara en säkerhetsrisk. Om X-trafiks nya bussar övervakar eller inte är oklart men tanken bör tas på allvar, hör Oscar Almén från Totalförsvarets forskningsinstitut. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Ambulansen fick fel adress på ett prio 1-larm mitt i natten. När ingen öppnade eller svarade bröt sig personalen in. Där väckte de en man som var nästan 100 år gammal som inte hade ringt någon ambulans.

Ambulanspersonal i Hälsingland skickades till feladress och bröt sig in hos fel person. Personerna på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT/Arkiv

Jakob Silfverberg återvänder till Brynäs efter tolv år i NHL. Den tidigare guldhjälten ser fram emot kommande säsong.

Jakob Silfverberg lämnar NHL för Brynäs. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.