Nyheter från dagen: 18 april

Publicerad

Utvalda nyheter från Gävleborgs län torsdag den 18 april.

I dagarna har det rapporterats om att ett nytt EU-direktiv sätter stopp för löv- och riseldning i i trädgården. Men stämmer det?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt Margareta Eiserman är det väldigt oklart vad som gäller runt den nya lagtolkningen om eldning av trädgårdsavfall Foto: Lari Honkanen/SVT

Vid 19.30-tiden på onsdagskvällen larmades polisen om en beväpnad person och ett 40-tal personer fick söka skydd i en konferenslokal i kommunhuset.

Senare visade det sig att den misstänkt beväpnade personen i själva verket var en person som gått in i kommunhuset bärande på – en cykelsadel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var en obehaglig stämning”, så beskriver politikern Örjan Larsson (S) situationen när han och ett 40-tal andra personer blev inrymda i kommunhuset i Bollnäs medan polisen sökte efter en beväpnad person under onsdagskvällen. Hör mer om hans upplevelse i klippet. Foto: Anna Mi Skoog

För bara någon vecka sedan flyttade Jenny in i en av Gävles billigaste hyreslägenheter på 20 kvadratmeter med kokvrå. Lägenhetens hyra ligger på runt 2 400 kronor i månaden gör det möjligt för henne att lägga tid och pengar på annat, berättar hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan: Kika in i Jennys hem, som är en av Gävles billigaste hyreslägenheter. Foto: Arvid Jansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.