Följ med in på den nyöppnade öppna förskolan i Hudiksvall Foto: Lari Honkanen/SVT

Öppna förskolan har återuppstått i Hudiksvall: ”Många föräldrar är jätteglada”

Uppdaterad
Publicerad

Det har inte funnits någon öppen förskola i tätorten Hudiksvall, i kommunal regi, sedan början av 90-talet. En öppen förskola har varit planerad sedan tio år tillbaka och pandemin gjorde att öppningen försenades – nu har den äntligen öppnat.

– Nu är vi äntligen igång, säger förskoleläraren Malin Stolt.

Öppna förskolan har sin lokal i centrala Hudiksvall i samma byggnad som Region Gävleborgs Hälsocentral. I dagsläget drivs verksamheten enbart i kommunal regi, men från årsskiftet är tanken att den ska integreras med barnavårdscentralen, mödravårdscentralen och ungdomsmottagningen, för att tillsammans bilda en familjecentral.

Barn upp till sex år

Öppna förskolan vänder sig till föräldrar och barn i åldrarna noll till sex år. Den har drop-in tider måndag till fredag med verksamhet som gemensam sång och musik. Man kommer också att annordna kurser i spädbarnsmassage och hjärt och lungräddning.

– Många småbarnsföräldrar är jätteglada att få komma inomhus och träffa andra nu när det börjar bli kallt ute i parkerna, säger förskoleläraren Sofia Granås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.