Foto: Anders Sundin/SVT

Oskar Lindbloms moderklubb Hille/Åbyggeby samlar in till Cancerfonden

Publicerad

Oskar Lindbloms cancerbesked väcker känslor i hela hockeyvärlden. Han har hyllats i Philadelphia, Gävle och Stockholm. Nu har hans klubb där allting började, Hille/Åbyggeby, samlat in 50 000 till Cancerfonden på tre dagar.

– Det var ett hårt slag, men vi kände att vi måste göra någonting och därför startade vi en insamling, säger Hille/Åbyggebys ordförande Bengt Mickelsson.

Ingen kunde väl tro i april 2017 när Oskar Lindblom var med och ledde Brynäs i finalspelet att han två senare skulle drabbas av skelettcancer. Och det har varit starka känslor efter beskedet och manifestationer i både Sverige och USA. Men det var i Hille som allting började när Oskar bodde granne med Hille/Åbyggebys ordförande Bengt Mickelsson.

– Han har varit med sedan han var så här stor, säger Bengt Mickelsson och sätter ut handen och visar. Han spelade landhockey här utanför och har varit med i klubben sedan barnsben. Och kan vi hjälpa till så gör vi det, men det är mycket känslosamt.

”En för alla, alla för en”

Både Oskar Lindblom och hans föräldrar som bor granne med Bengt Mickelsson har godkänt insamlingen.

– De har sagt okej och det kändes hur rätt som helst. För på Hille/Åbyggebys logotyp står det ”En för alla, alla för en”, den sitter som en smäck i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.