Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jessica Johansson är undersköterska på akutmottagningen i Hudiksvall och fackligt ombud. Nattens dramatiska händelse var tyvärr inte den första av sitt slag. Foto: Tor Jonsson/SVT

Patient löpte amok på akuten i Hudiksvall – larm slutade fungera: ”Blir väldigt arg”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdag blev en patient våldsam och slog sönder en sal på Hudiksvalls sjukhus akutmottagning. Patienten lyckades förstöra en panel till mottagningens patientlarm som sedan inte fungerade under resten av natten. Nu reagerar fackombudet på händelsen.

– Vi har tryckt på våra chefer att vi är i en utsatt situation. Det är inte första gången det händer att en patient går loss inne på akuten, säger Jessica Johansson, undersköterska och ombud för Kommunal på Hudiksvalls sjukhus.

Personalen på akutmottagningen fick tillkalla väktare och polis och lyckades tillsammans med dem lösa situationen.

Otryggheten på akuten i Hudiksvall

Personal ska utbildas

– Det ligger i planeringen att personalen i Hudiksvall ska utbildas för att kunna känna sig tryggare i sådana här situationer. Vi ska även se över om vi kan införa några av de system som vi har på psykmottagningen i Gävle till ett eller två undersökningsrum i Hudiksvall, säger Ronny Stjernlöf som är beredskaps- och säkerhetschef på Region Gävleborg.

klicka på länken för att höra personal på Hudiksvall sjukhus berätta om sin situation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Otryggheten på akuten i Hudiksvall

Mer i ämnet