En polisinsats pågick på måndagen på E4 utanför Gävle efter att en skadad person hittats vid vägkanten. Två män är nu gripna misstänkta för mordförsök. Foto: Utryckning Uppsala

Polisinsats på E4 utanför Gävle – skadad person hittad vid vägkanten

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen pågick en polisinsats på E4 söder om Gävle efter att en skadad person påträffats gående vid vägkanten. Polisen misstänker att personen har utsatts för ett våldsbrott. Två män greps misstänkta för mordförsök och senare under kvällen anhöll jouråklagare en av dem. De båda är fortsatt misstänka för försök till mord.

– Vi har gripit två personer, misstänkta för mordförsök på varandra. De har skadat varandra och båda är förda till sjukhus med ambulans. En av personerna har opererats, säger Tobias Ahlén, presstalesperson på polisen.

Polisen hittade en av männen vid E4. Den andra mannen greps i Gävleområdet. De misstänks ha skadat varandra med vassa föremål.

Känner personerna varandra?

– Det vet inte jag. Jag utgår från att man kollar på det, säger Tobias Ahlén.

Larmet inkom till polisen strax innan nio på måndagsförmiddagen. Flera förbipasserande ringde in om en person som polisen nu misstänker har blivit utsatt för våldsbrott.

– Vi utreder omständigheterna. Det är många poliser på plats, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen.

Polisinsatsen pågår på E4 mellan Hyttön och Gävle. Foto: Google Earth

Poliser med förstärkningsvapen deltog i insatsen eftersom det fanns misstanke om beväpnade personer på platsen.

– Man har det när det kan tänkas vara personer som är beväpnade, säger Magnus Jansson Klarin.

Polisen har under dagen genomfört olika förundersökningsåtgärder, bland annat har en teknisk undersökning och husrannsakan genomförts. Även förhör har hållits och fler kommer att hållas under dagen.

En man anhållen

Efter beslut av jouråklagare under måndagskvällen har en av männen anhållits och den andra har satts på fri fot. Båda är fortsatt misstänkta för försök till mord, uppger polisen vid 19-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.