Foto: Daniella Backlund/TT/SVT

”Aldrig haft så kul på jobbet” – pensionerade poliser utreder brott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen Anders Samuelsson gick i pension som 62-åring men tröttnade på ledigheten och var tillbaka redan efter en månad. Tre år senare är han fortfarande en av de pensionerade poliserna i länet som arbetar för att minska polisbristen och han har aldrig haft så kul på jobbet som nu.

– Jag tror att vi pensionärer kan göra nytta för polisen. Vi sitter på en mängd kunskap och kan sättas in direkt utan inskolning, säger Anders Samuelsson.

Runtom i landet försöker Polismyndigheten få tillbaka pensionerade poliser för att minska polisbristen. I hela landet rör det sig om ett hundratal pensionerade poliser som gått tillbaka till jobbet. I Gävleborg rör det sig om en handfull pensionerade poliser.

”Aldrig haft så kul”

I dag jobbar han halvtid som utredare, samma jobb som han också hade innan pensionen, men han har även möjligheten att själv kunna välja när och hur mycket han jobbar. Jobbet passar honom väl och han siktar på att jobba åtminstone tills dess att han fyllt 70 år.

– Jag har aldrig haft det så kul på jobbet som nu, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer