Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Person omkom vid dyktur i gruvområde. I klippet hör du polisen Erik Krantz. Foto: Thorbörn Whålin och Alexander Koivisto.

Person omkom vid dyktur i gruva i Hofors kommun

Uppdaterad
Publicerad

En person har omkommit i samband med dykning i ett gruvområde i Hofors kommun. Larmet inkom till räddningstjänsten strax efter klockan tre på lördagseftermiddagen då mannen försvunnit.

Dykningen skedde vid ett gruvområde vid sjön Stor-Gösken sydöst om Hofors på valborgsmässoafton. Efter dykturen slog en annan person i sällskapet larm då dykkamraten saknades.

– Det var två personer som dök tillsammans, varav den ena larmade, säger Tobias Ahlén Svalbro, presstalesperson RLC Mitt.

Räddningstjänst med dykare från Falun letade efter mannen under kvällen, i samarbete med Gästrike räddningstjänst. Polisen var också på plats och biträdde, berättar Per Bjurström på polisens ledningscentral.

Vid 19.15 meddelar polisen att den saknade, en man i 40-årsåldern, har hittats död. Händelsen betraktas som en olycka, och mannens anhöriga är underrättade.

Artikeln kan uppdateras.

Dykolyckan skedde i ett gruvområde vid sjön Stor-Gösken sydöst om Hofors. Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.