Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför vill Sverigedemokraternas Peter Asp Vilén se kameraövervakning på stan i Hudiksvall, medan Miljöpartiets Lina Johnsson är skeptisk till förslaget. Foto: Stefan Larsson/Lari Honkanen/SVT

Peter Asp Vilén (SD) vill införa kameraövervakning för ökad trygghet i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om kameraövervakning för att skapa trygghet, är ett stridsäpple i Hudiksvall. Sverigedemokraternas motion på måndagens fullmäktige rev upp en häftig debatt.

– Kameraövervakning är en snabb, enkel och billig lösning, säger Peter Asp Vilén.

Sverigedemokraterna i Hudiksvall vill alltså se mer kameraövervakning på stadens gator och torg. Peter Asp Viléns förslag går ut på att med hjälp av polisen identifiera olika stökiga platser och där installera kameror, för att både stävja brottslighet och öka känslan av trygghet. Hans motion var uppe på fullmäktige igår och blev omdebatterad, vilket Hudiksvalls tidning skrivit om.

– Det är en kvickfix och kommer inte att hjälpa problemet i grunden, säger kommunalrådet Lina Johnsson (MP).

Hon menar istället att det största problemet med våldsbrott i kommunen är de som sker i nära relationer i folks hus och hem. Det är där hon vill lägga fokus för det politiska arbetet.

Hör bägge politikernas viktigaste argument i videoklippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.