Petreskolan i Hofors går över till distansundervisning en vecka. Foto: SVT

Petreskolan i Hofors går över till distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Sjuorna, åttorna och niorna på Petreskolan i Hofors kommer att gå över till distansundervisning under resten av veckan. Anledningen är att för många lärare är hemma sjuka för att skolan ska kunna hålla öppet som vanligt. 

Redan i förra veckan kunde det konstateras att sjukfrånvaron på Petreskolan började bli ett problem. Så nu tar man alltså steget och går över till distansundervisning, åtminstone under en vecka till att börja med. Detta var något som GD.se var först med att berätta om.

– Vi kommer att ha en uppföljning nu på onsdag för att se dels hur det fungerar för eleverna men också för att se hur det ser ut för kommande vecka med andelen sjukskrivna, säger Tommy Hellström, rektor på Petreskolan.

Coronaviruset i Gävleborg

Får ta med sig matlådor

Eleverna kommer fortfarande kunna hämta lunch på skolan under tisdagen och torsdagen och får då ta med sig två matlådor hem. 

– Enskilda elever eller mindre grupper kan få komma till skolan under delar av dagen. Det är lite beroende på det stödbehov vi ser, säger Tommy Hellström. 

Hör rektorn berätta om situationen i videon ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet