En timme efter att larmet inkom stod byggnaden fortfarande i lågor. Foto: Andreas Björklund

Pizzeria brann i Järbo – misstänkt mordbrand

Publicerad

Strax efter midnatt natten till söndagen blossade en brand upp i en pizzeria i Järbo. Pizzerian är belägen i en gammal bensinmack och ingen person har kommit till skada.

Larmet inkom först via Securitas som ett inbrottslarm, innan det uppdagades att det var en brand. Dessutom har vittnen sett personer i närheten av lokalerna i samband med att branden startade.

– Men huruvida de var gärningsmän eller bara vittnen får polisutredningen avgöra, säger polisens RLC-befäl Stina Hård af Segerstad.

Anmälan om mordbrand

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand och byggnaden är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

– Det går inte att säga säkert att den är anlagd än, men eftersom patrullen har rubricerat det som mordbrand så ska den möjligheten åtminstone undersökas nu på morgonen, uppger polisen.

– Det finns ingen person misstänkt för branden och ingen person har kommit till skada, säger Hård af Segerstad.

Taket lyftes av

Vid 8-tiden på morgonen meddelade Tommy Törling, inre befäl på Gästrike räddningstjänst, att arbetet på platsen var avslutat. Men branden och släckningsarbetet har gått hårt åt byggnaden.

– Det verkar som att de har behövt lyfta av taket, så det är en omfattande skada, säger Törling.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer