Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polis avfyrade varningskott under insats i Hofors Visa alla (3)
Visa alla (3)

Polis avfyrade varningskott under insats i Hofors – utrymmer närliggande fastigheter

Uppdaterad
Publicerad

Polisen gjorde under lördagskvällen ett tillslag mot en bostad där en efterlyst man befann sig – då hotade mannen med att skjuta polisen om de gick in. Mannen övermannades men polisen hittade senare ett misstänkt farligt föremål i mannens bostad. Ett 30-tal fastigheter runt omkring bostaden fick evakueras. 

Polisen utrymde under söndagsmorgonen ett 30-tal fastigheter i ett villaområde i Hofors. Det var efter att de gripit en efterlyst man som de hittade ett misstänkt farligt föremål i hans bostad och valde att utrymma närliggande boenden.

– Det pågår evakuering av området. Det är mycket som ska tänkas på innan man sätter igång med bombskyddet. Det är en radie på 150 meter som evakueras. Det gäller att ta i så att man inte riskerar någonting givetvis. Det är en stor insats, sa Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson vid RLC mitt vid 11-tiden på söndagen.

Beväpnad efterlyst man

Tidigare, på lördagskvällen, kom polisen till bostaden för att hämta in den efterlyste mannen.

– Han mötte upp polispartrullen med vapen och hotade att skjuta dem. Partrullen lyckas övermanna honom och i samband med ingripandet avlossas ett varningsskott, säger Magnus Jansson Klarin.

Mannen frihetsberövades och har anmälts för hot mot tjänsteman. Bostaden spärrades av för teknisk undersökning.

Blev aggressiv vid utmätning

Tidigare i veckan genomförde  kronofogden en utmätning mot mannens bil. Enligt uppgift skulle mannen då uppträtt aggresivt. Han ska ha klivit in i en annan bil och backat rakt in i kronofogdens bil samt hotat tjänstpersonerna.

Efter det har den misstänkte mannen varit efterlyst för hot mot tjänsteman, vilken var anledningen till polisens ingripande under lördagskvällen.

– Ingen kom till skada varken under gårdagskvällen eller när han backade på kronofogdens bil, säger Magnus Jansson Klarin.

Insatsen avslutad

Klockan 14.39 på söndagen meddelade polisen att bombskyddet sökt igenom fastigheten utan att hitta något farligt föremål. Avspärrningarna hävdes och de evakuerade grannarna kunde återvända till sina bostäder.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
30-tal fastigheter utryms efter att polisen hittat misstänkt farligt föremål. Foto: Roger Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer