Man döms efter att bostaden fick spärras av. Polisen misstänkte att det fanns dynamit i huset. Foto: Roger Nilsson

Man hotade spränga sitt hus och skjuta poliser – nu döms han

Uppdaterad
Publicerad

En man i femtioårsåldern från Hofors döms nu till skyddstillsyn, 3000 kronor i dagsböter och att betala 14 000 kronor i skadestånd efter att han utfört en rad olika brott i slutet av oktober. Han ska bland annat ha hotat poliser med en luftpistol och uppgett att han ställt i ordning dynamit i huset. 

Det var i slutet av oktober som polisen gjorde ett tillslag mot en bostad i Hofors där en man i femtioårsåldern befann sig. Men när polisen kom så hotade mannen att skjuta polisen om de gick in. Polis sköt då varningsskott och mannen övermannades. Senare hittades ett misstänkt farligt föremål i bostaden som ledde till att ett 30-tal fastigheter i området fick evakueras. Mannen hade sagt att han ställt i ordning dynamit i huset.

Bråk med Kronofogden

Tidigare under samma vecka backade mannen rakt in i Kronofogdens bil när tjänstepersoner kom för att utmäta hans bil. Mannen hotade dem även med en slägga, förföljde dem och försökte preja deras bil.

Mannen döms nu bland annat för falskt larm, hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman och grov olovlig körning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.