Hör Per Ågren på polisen i Gävle om nattens ingripande. Foto: Anders Sundin

Polischefen i Gävle nöjd efter nattens framgångsrika gripande

Uppdaterad
Publicerad

Polisen grep under natten till tisdagen tolv personer som misstänks för flera stölder och inbrott runtom i Hälsingland. Under dagen har förhört hållits med de gripna och nu väntar en lång och omfattande utredning.

– Jag tycker att det är underbart kul att detta inträffar. Inte stölderna i sig, men att vi faktiskt kommer på dem, tar dem och griper dem, säger Per Ågren polisområdeschef i Gävle.

Totalt handlar det om nio män och tre kvinnor födda mellan 1966 och 2002 med utländskt medborgarskap. Gripandet skedde i Falun.

Stölder kan ha begåtts i övriga delar av landet

Efter det stora gripandet i natt väntar nu ett omfattande och resurskrävande polisarbete med särskilt tillsatta resurser. Att knyta misstänkt stöldgods till inkomna anmälningar är ett arbete som kan ta lång tid. 

Per Ågren utesluter inte i nuläget inte att de personer som gripits, också har varit på andra ställen runt om i Sverige och gjort inbrott.

–  Vi har anledning att tro att det här inte är det enda stället som man har varit på. Jag tror att vi behöver backspåra ganska många inbrott i det här området och kanske även norrut.

Tio av tolv är anhållna

Vid 16-tiden på tisdagen gick polisen i region Mitt ut med att av de tolv personer som gripits så är 10 anhållna av åklagare. De två andra är fortfarande gripna och förhör ska fortsätta under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.