Med hjälp av nya uppgifter återupptar polisen nu letandet efter Kjell Ove ”Kjelle-Blues” Andersson som försvann runt midsommarnatten 2008. Foto: Neda Ameli/SVT

Polisen öppnar cold case – återupptar sökningarna efter ”Kjelle-Blues”

Uppdaterad
Publicerad

Efter tretton år återupptar polisen sökningarna efter Sandvikenbon Kjell-Ove Andersson efter att ha fått in nya uppgiter. ”Kjelle-Blues”, som han också kallades, sågs senaste vid liv kvällen på midsommarafton 2008 och har sedan dess varit spårlöst försvunnen.

Sökandet efter ”Kjelle-Blues” har pågått i flera omgångar. Polisens dykare har letat efter spår i Storsjön, ett flertal gånger har polisen sökt i Sandviken med hjälp av likhundar, de har vädjat om tips via tv-programmet Efterlyst och två personer har suttit anhållna misstänkta för människorov, men släppts.

– Den senare tiden av de här tretton åren har det inkommit uppgifter till polismyndigheten som är riktigt intressanta och så pass intressanta att vi har lämnat över förundersökningen till åklagarkammaren, säger Christer Löf, inspektör på grova brott.

”Hela Sandviken tycker att det är dags”

Polisen hoppas i och med de nya uppgifterna nu att kunna lösa fallet.

– Det skulle kännas oerhört skönt om vi fick en lösning på det här. Det tror jag i stort sett att hela Sandviken skulle tycka. Det är dags att vi kan lösa det här nu, säger Christer Löf.

Större utredninginsats

Nu planeras en större utredningsinsats. Polisen kommer bland annat att förhöra minst ett 40 tals personer som tidigare inte förhörts. Man kommer även utföra sökningar efter Kjell-Ove Andersson på ställen man tidigare inte sökt på i Gästrikland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.