Polisen har hittat fyra kroppar efter villabranden i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Polisens tekniker som har arbetat vid brandplatsen i Sandviken har funnit fyra kroppar i brandresterna. Enligt polisen tyder allt på att kropparna är efter den saknade familjen.

En villa i ett bostadsområde i Sandviken brann kraftigt natten mot juldagen och polisen befarade att de fyra personer som bor i huset hade blivit kvar inne i den brandhärjade villan.

Intensivt sökande efter kropparna

Polisens tekniker har arbetat intensivt med att söka efter kropparna från den saknade familjen och att finna svar på vad som kan ha orsakat branden i Sandviken.

Kropparna är förda till rättsmedicinska i Uppsala för identifiering. Identifiering av kropparna sker med hjälp av tandkort och dna från anhöriga.

Polisens tekniker som har arbetat vid brandplatsen i Sandviken sedan den 25 december har i dag avslutat sitt arbete. Teknikerna har en bild av brandförloppet och var branden startade. Ett utlåtande om branden kommer att kunna vara färdigt från polisen om 1-2 månader.

Anhöriga underrättade

Under hela nyårshelgen har polisen i Sverige med stöd av polis i Tyskland, Schweiz och Filippinerna genomfört underrättelse till anhöriga om att fyra personer har anträffats i brandresterna.

Enligt polisen finns ingen misstanke om att det föreligger ett brott bakom branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.