Tobias Ahlén-Svalbro om explosionerna i Sörby. Foto: SVT/Polisen

Polisen om explosionerna i Sörby: ”Det är inte jättevanligt”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen inträffade det två explosioner i Sörby i Gävle. Polisen kallade dit det nationella bombskyddet, som är på plats och undersöker en möjlig sak som inte detonerat.

– Det är en liten insats som pågår där, säger Jonas Eronen, presstalesperson på polisregion Mitt. Man ska undersöka föremålet som är kvar, men bedömningen är att det inte är någon fara för allmänheten. 

Tobias Ahlén-Svalbro är presstalesperson på polisregion Mitt. Enligt hans uppfattning är explosioner sällsynta.

– Det är inte jättevanligt, skulle jag säga.

Detonationer i Sörby

Polisen bekräftar att det nationella bombskyddet är på plats, och att det ska vara säkert för allmänheten att vistas där.

Senare under fredagseftermiddagen lämnade det nationella bombskyddet platsen, och lokala tekniker stannade kvar för att fortsätta undersöka laddningen som finns kvar. Det ska fortfarande inte vara någon fara för att den ska detonera.

– Vi har personal på plats, som kommer att fortsätta ta hand om laddningen, och avspärrningarna är nedplockade, säger Fabian Hamnqvist, presstalesperson på polisregion Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detonationer i Sörby

Mer i ämnet