Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”De är inte gamla” – hör kommunpolis Helena Sandberg om problematiken som unga kan dras in i på bilträffarna. Foto: Sabina Pettersson/SVT

Unga flickor säljer sex för alkohol och droger på bilträffar

Uppdaterad
Publicerad

Problemen på bilträffar som från början var hög musik långt in på natten och nedskräpning, har utvecklats till en annan problematik. Polisen har senaste halvåret sett en ökning av narkotika på träffarna, och att unga killar och tjejer dras in i beteenden där sex behandlas som varor och tjänster.

Kommunpolisen i Bollnäs gick ut på Facebook för att lyfta fram problematiken med bilträffar. När man började ta tag i problemen kring bilträffar handlade det mest om hög musik och nedskräpning, men nu har det eskalerat.

– Det här är verkligen något som ligger högst upp på vår agenda, säger Helena Sundberg, kommunpolis.

Unga tjejer utnyttjas

I inlägget berättar hon om hur det florerar mycket av både alkohol och narkotika. Man oroar sig också för de unga tjejer som är på bilträffarna utnyttjas för att få alkohol och droger.

– Det man ser nu är att det har kommit in droger, och det här att främst unga flickor dras in i ett sexuellt beteende, det handlar om varor och tjänster, man säljer för att få kanske alkohol och droger. Och de är inte gamla, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer