Polisen: ”Samhället tar en stor stöt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett hot mot Friskolan Lyftet i Gävle, via appen Jodel, höll skolan idag stängt. Även den närliggande förskolan, Apollogården, stängdes på grund av bombhotet. Polisen har inte hittat något något som bekräftar att det skulle ligga någon verklighet bakom hotet.

Efter hotet så har en förundersökning inletts gällande olaga hot mot grupp. Men eftersom man inte hittat någon bomb kan rubriceringen också bli falskt larm.

– Vår bedömning är att det inte har inträffat något som vi ser allvarligare på, säger Mikael Hedström, Gävleborgspolisens presstalesman.

Brottet är allvarligt på det sättet att det påverkar samhället. Samhället får ta en stor stöt för att människor blir oroliga. På det viset är det allvarligt. Men vi ser det inte som att det är ett skarpt bombhot eller att någonting ska inträffa, säger Hedström.

Skolan planerar att återgå till verksamheten under morgondagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.