Två personer är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord. Se polisen berätta om skjutningen på Söder i Gävle. Foto: SVT

Polisen: Skjutne mannen på Söder i Gävle var kopplad till kriminella miljöer

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sköts till döds på Söder i Gävle är känd av polisen sedan tidigare. Två personer är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Den skjutne är känd av oss sedan tidigare och var kopplad till kriminella miljöer i Gävle, säger Temo Allenbäck, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Gästrikland.

Det var strax innan klockan halv tre på natten som flera personer larmade om skottlossning på Söder i Gävle. En polispatrull hittade en skadad person utomhus, på Brunnsgatan. En boende i området som SVT Gävleborg pratat med vaknade av skottlossning i natt. Fem eller sex skott ska ha hörts enligt en närboende.

Två personer greps under natten och som senare anhölls av åklagare.

Dödsskjutningen på Söder i Gävle 2021

Upplever ni att det finns risk för hämndaktioner?

– Vi vet av erfarenhet att det ofta kan förekomma hämndaktioner eller vedergällningar och det vill vi inte ska ske. Vi jobbar aktivt med att försöka förhindra det, säger Temo Allenbäck, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Gästrikland.

Finns det någon koppling mellan den här skjutningen och den tidigare skjutningen i Gävle?

–  Jag har inte några sådana detaljer i nuläget, det kan förhoppningsvis utredningen visa, säger Temo Allenbäck.

Se Temo Allenbäck berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Söder i Gävle 2021

Mer i ämnet