Foto: Patrik Jonsson/SVT

Polisen varnar för bedragare i Ljusdal

Uppdaterad
Publicerad

Flera pensionärer i Ljusdals kommun har rapporterat till polisen att de blivit kontaktade av en person som utger sig från att komma från ett känt svenskt företag och vill veta bankuppgifter. Polisen varnar nu för att det handlar om en bedragare.

Det är under tisdagen som flera äldre personer i Ljusdals kommun har kontaktat polisen om liknande händelser. De har blivit uppringda av en person som påstår sig ringa från ett svenskt företag och vill göra en utbetalning till den uppringda.

En pensionär kontaktade företaget som bedragaren uppgav sig ringa ifrån och fick beskedet att företaget inte arbetar på det sättet.

Polisen berättar att personen försöker få uppgifter om kontonummer, vilket de uppmanar alla att aldrig lämna ut över telefon.

Vad polisen känner till gick ingen i Ljusdal på bedrägeriförsöket, och varför man inte nämner företagets namn är enligt presstalesmannen Mikael Hedström för att bedragare byter företag de låtsas jobba för och man bör vara uppmärksam på alla som frågar om ens bankuppgifter.

– Tyvärr kommer de här bedragarna att lyckas med några för de är skickliga på att prata omkull folk, sen tömmer de kontot på några minuter, säger Mikael Hedström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.