Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gävle kommuns avgående kommunalråd Åsa Wiklund Lång säger att hon är väldigt tagen av situationen som råder efter skjutningarna. Hör hur kommunen tillsammans med polisen kommer att jobba framöver för att öka säkerheten. Foto: Amanda Alvarsson/SVT, Markus Dahlberg/SVT

Politikerna efter skjutningarna i Gävle: ”Oerhört förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har länet skakats av flera våldsdåd. I Gävle har en person dödats och en annan skottskadats. Nu reagerar politikerna.

Under kommunstyrelsens sammanträde på tisdagen fattades beslut om en plan för hur kommunens arbete ska se ut framöver. Bland annat har man gett resurser för att kunna identifiera vilka aktörer som kan och ska göra mer trygghetsskapande insatser.

– Nu vill det till att vi vässar det arbete vi gör, att vi orkar jobba både akut och på lång sikt. Det är inte samma medicin i det vi behöver göra för en långsiktig lösning som för en kortsiktig lösning, säger avgående kommunalrådet Åsa Wiklund Lång (S).

Hör hennes reaktioner och hur Gävle kommun kommer att agera i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödskjutning av 24-åring i Sätra

Mer i ämnet