Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anton Holton, vd på Elhandel Gävle energi, berätta i videon om hur höga elpriserna kan bli i vinter. Foto: SVT

Elprischocken i Gästrikland i vinter – tre gånger dyrare än förra året

Publicerad

Elpriserna skenar och Gävle energi uppmanar nu villaägare med eluppvärmning att lägga undan pengar och bygga en buffert.

– En villaägare med elvärme a som betalade 4.000 i december förra året kommer att få betala uppemot 12.000 kr i december i år. Lägg undan pengar redan nu, kallställ det som går i huset, säger Anton Holton, vd för Elhandel  Gävle energi.

Svårt att betala

Gävle ligger i elområde 3, gränsen går vid Hamrånge och här får alla betala den dyrare elen. Redan nu har Gävle energi sett att allt fler av kunderna har svårigheter att betala sin elräkning-

Elpriser Gävleborg

– Vi har en viss uppgång under juli , men räknar med betydligt mer problem under hösten. Spara allt du kan redan nu och förbereder dig på att det kommer att bli betydligt dyrare även hos oss i vinter betydligt dyrare, säger Anton Holton.

Hör Anton Holton berätta mer i videon om hur höga elpriserna kan bli i vinter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elpriser Gävleborg

Mer i ämnet