Under torsdagen rånade maskerade män en pizzeria på Brynäs i Gävle. Ingen har gripits för gärningen. Foto: Roger Nilsson

Väpnat rån på pizzeria i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen rånade maskerade personer en pizzeria på Brynäs i Gävle. Ingen är gripen för händelsen som polisen rubricerar som väpnat rån.

Polisen är förtegen om händelsen.

– Det händer väldigt mycket nu i den inledande fasen och vi vill inte gå ut med så mycket information med anledning av att ingen ännu har gripits, säger Johan Thalberg, polisens presstalesperson i region Mitt.

Förtegen om vapnet

Det var tidigt på torsdagskvällen som polisen fick larm om ett rån mot en pizzeria på Brynäs. Flera maskerade personer hade tagit sin in på pizzerian och hotat med någon form av vapen.

– Vi kan i nuläget inte säga något om vilket vapen det handlar om eftersom vi just nu håller förhör och säkrar spår, säger Johan Thalberg.

Säkrar spår

Polisen har inlett en förundersökning om rån och brottsplatsen är avspärrad. Flera patruller är på plats.

– Lyckas vi inte gripa de här personerna under kvällen eller natten kommer det arbetet vi gör nu att vara viktigt och ligga tillgrund för det fortsatta arbetet med utredningen, säger Johan Tahlberg.

Söker vittnen

Polisen uppmanar allmänheten att lämna tips och iakttagelser om händelsen via telefon 114 14.

– Det här skedde vid middagstid när många kanske kommer till pizzeran för att hämta mat. Därför har vi hopp om att det finns många vittnen som rört sig i området och kan ha uppfattat personer med avvikande beteenden. Allt är av intresse, säger Johan Thalberg.

Fått in bra vittnesuppgifter

Under fredagsmorgonen meddelade polisen att de fortsätter att jobba med olika utredningsåtgärder under dagen där bland annat teknisk undersökning skall genomföras på platsen.

Polisen meddelar vidare att de fått in bra vittnesuppgifter som de kommer att jobba vidare med men ingen person har ännu frihetsberövats misstänkt för rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.