Det är flera unga pojkar som rånats i Sandviken. Foto: SVT

Rånare i Sandviken riktar in sig på unga män

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i somras har inte mindre än sju rån skett på unga män i centrala Sandviken och samtliga gånger ska rånen ha utförts av en grupp på fyra-sex personer.

En ung man var i söndags på väg hem till en vän när han stötte på fyra okända gärningsmän på Hyttgatan i Sandviken, strax utanför ingången till Gallerian. Den ena av de fyra misstänkta gärningsmännen slog den unga mannen med minst sex slag i ansiktet och huvudet och stal sedan kontanter och en påse med kläder. 

– Tittar vi tillbaka till sensommaren så har det förekommit fem-sex sådana här rån. Vi har haft något fall då vi haft en misstänkt gärningsman men det är inte någon som sitter frihetsberövad, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen.

Rånen utförs av en grupp

Det gemensamma med alla dessa rån i Sandviken är att samtliga rån sker på unga män och pojkar som inte är myndiga än, samt att rånen utförs av en grupp på fyra-sex personer. 

– Det är vanligt förekommande att man tar tag i offret och vid två tillfällen vet jag att man tagit fram en kniv, säger Mikael Hedström. 

Polisen kan ännu inte säga med säkerhet att det är samma grupp rånare som slagit till vid alla tillfällen men man undersöker kopplingar. Polisen vill även gärna ha in tips och iakttagelser från allmänheten om rånen. Polisen kan man nå på 114 14. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.