Den misstänkte några hundra meter från förvaltningshuset där en brand anlades senare samma dag. Foto: Polisen

Rätten: 38-åringen skyldig till branden i kommunhuset

Uppdaterad
Publicerad

När rättegången gällande brandattentatet mot Ljusdals kommunhus avslutades under tisdagen meddelade tingsrätten sin inställning mot den misstänkte 38-åringen.

– Det finns övertygande bevisning och han har gjort sig skyldig till alla brotten, säger Christer Forsberg, lagman vid Hudiksvalls tingsrätt.

Tingsrättens inställning om 38-åringens skuld till dels den grova mordbranden i Ljusdals kommunhus, de två fallen av olaga hot och en skadegörelse, innebär inte att han är dömd ännu. Däremot har tingsrätten bestämt att 38-åringen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Han har tidigare genomgått en paragraf 7-undersökning som är en mindre rättspsykiatrisk underöksning.

Misstänks för anlagda bränder i Ljusdal

– Den lilla undersökningen rekomenderade en rättspsykiatrisk undersökning. Normalt tar det fyra veckor men det kan ta längre tid i och med helgerna, någon gång i januari bör den vara klar, säger Christer Forsberg.

När rättspsykiatriska undersökningen är klar kommer förhandlingarna i tingsrätten att återupptas för att gå igenom resultatet, först därefter kan ett datum för dom meddelas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänks för anlagda bränder i Ljusdal

Mer i ämnet