Niklas Psarros berättar om Scandinavian electronic festival vid Dragon Gate. Foto: Amit Azriel photography / Tony Ismail

Ravefest på Dragon Gate

Uppdaterad
Publicerad

I helgen var det Scandinavian electronic festival på Dragon Gate i Älvkarleby. Technostate är arrangörerna som ligger bakom musikfestivalen och det var första gången som de prövade sina vingar utanför huvudstaden. Att det hela gick med förlust tar de med lugn.

Festivalarrangören Niklas Psarros på Technostate säger att de drivs av glädjen till att skapa fester och det var så bolaget började strax efter millenniumskiftet. När de fick chansen att ha festivalen på Dragon Gate tvekade han inte, trots den ekonomiska osäkerheten.

– Vi visste att vi skulle gå med förlust på det här projektet. När jag började anordna fester hade jag ingen tanke på att göra vinst, ibland går det bra och ibland mindre bra. Det är inte därför jag anordnar fester, det är för att jag älskar det, säger Niklas Psarros.

Dragon Gate

Samarbetar med polisen

Ravefester förknippas kanske ofta med droger och mer ljusskygga arrangemang. Niklas Psarross säger också att de fått bra feedback från Uppsalapolisen.

– Vi gör allt för att vara transparenta och vi har ett bra samarbete med polisen, säger Niklas Psarross.

Flertal misstänks för narkotikabrott

Uppsalapolisen hade också förberett sig med extra personal som var på plats under både fredag och lördag kväll, berättar Karin Bernström som är jourhavande förundersökningsledare.

– Det var ett 30-tal personer på fredag och cirka 25 på lördag som misstänks för ringa narkotikabrott, säger Bernström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dragon Gate

Mer i ämnet