Narkotikaklassade läkemedel stals från Region Gävleborg. Foto: TT

Region Gävleborg polisanmäler misstänkt stöld av narkotikaklassade läkemedel

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare anställd har polisanmälts av Region Gävleborg misstänkt för stöld av narkotikaklassade läkemedel. Region Gävleborg vill dock inte säga hur pass mycket som stals. 

Det är genom en internutredning som uppgifter framkommit om att en tidigare inhyrd medarbetare vid regionen stulit narkotikaklassade läkemedel. Regionen vill inte säga hur pass mycket det gäller med hänvisning till polisutredningen. 

– Vi har sedan händelsen uppmärksammades arbetat med en intern utredning som lett fram till beslutet att vi nu polisanmäler ärendet som stöld. Den inhyrde medarbetare som är föremål för vår misstanke arbetar inte kvar inom Region Gävleborg, säger Christoffer Stiernborg, säkerhetssamordnare.

Ovanligt men det händer

Enligt Region Gävleborg är det inte vanligt att sådana här stölder inträffar, men man säger att det händer. 

– Vår personal måste ha tillgång till läkemedlet, det är avgörande för vården av patienter. Men det är viktigt att poängtera att det här inte är jättevanligt och de absolut flesta sköter det här galant, säger Christoffer Stiernborg. 

Hör mer i videon ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.