Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se Region Gävleborgs presskonferens om coronaläget Foto: Johan Nilsson/TT/SVT

Smittspridningen ökar i Hälsingland: ”Samhällsspridning i olika åldersgrupper”

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen minskar inte nu i Hälsingland och det finns stora skillnader mellan kommunerna, enligt smittskyddsläkaren. Region Gävleborg har på torsdagen haft en pressträff om coronaläget.

– Smittspridningen ökar igen i Ovanåker och det är fortfarande hög smittspridning i Bollnäs. Det ser ut om en samhällsspridning i olika åldersgrupper, säger Shah Jalal, smittskyddsläkare på Region Gävleborg.

På en pressträff på torsdagen informerade Region Gävleborg om coronaläget och om aktuell vårdinformation, smittskyddsläget och vaccination mot covid-19 samt coronaviruset och näringslivet i Gävleborgs län.

Fler grupper ska kunna boka vaccin

– Nästa vecka är planen att öppna vaccinbokning för ytterligare en grupp och vid midsommar öppna för de som är kvar över 18 år, säger Tina Mansson Söderlund, vaccinsamordnare på Region Gävleborg.

Medverkade på pressträffen gjorde smittskyddsläkare Shah Jalal, hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Kaarme, vaccinsamordnare Tina Mansson Söderlund och Katrien Vanhaverbeke, utvecklingsdirektör samt Kenneth Norén, sekreterare i ekonomiska föreningen som driver lanthandeln i Åmot.

Se sändningen i sin helhet i videospelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer