Region Gävleborg har pressträff om coronaläget. Foto: ROBYN BECK/AFP/TT

Sjukvårdsdirektören: Befarar ökning av covidsjuka

Uppdaterad
Publicerad

Region Gävleborg ser att allt fler länsbor nu igen testar sig för covid-19. Glädjande nog är det få som får ett positivt provresultat, enligt smittskyddsläkaren drygt två procent.

– Det sprids ett stort antal andra infektioner, så jag vill påminna om att hålla restriktionerna både för att skydda sig då mot andra infektioner, men också för att förhindra att covid faktiskt tar den vändning som vi har sett att den gör in andra länder, säger Johan Kaarme, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Presskonferens om coronaläget

Region Gävleborg höll under torsdagen en pressträff för att informera om coronaläget, aktuell vårdinformation, smittskyddsläget och vaccination mot covid-19 och regional utveckling samt omställning under pandemin.

Medverkade gjorde smittskyddsläkare Shah Jalal, hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Kaarme, vaccinsamordnare Tina Mansson Söderlund och Katrien Vanhaverbeke, regional utvecklingsdirektör samt Marie Stolt på Gavle Central Konferens.

SVT Gävleborg sände presskonferensen direkt och du kan se hela sändningen i efterhand i videospelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.