När covidvaccineringen av barn mellan 12 och 15 år drar igång i oktober är planen att barnen ska vaccineras i skolan. Se vaccinsamordnaren i Region Gävleborg Tina Mansson Söderlund berätta mer. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Anders Sundin/SVT

Regionens plan: Barnen i Gävleborg ska vaccineras i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Från veckan 41 i oktober kan barn mellan 12 och 15 år erbjudas vaccin mot covid-19. Enligt vaccinsamordnaren i Region Gävleborg är planen att barnen ska vaccineras i skolan.

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera vaccin mot covid-19 till barn mellan 12 och 15 år och vaccineringen ska börja i oktober, från vecka 41. Myndigheten rekommenderar att hälso- och sjukvården samarbetar med skolorna för att alla barn ska erbjudas vaccin på lika villkor.

– Tanken och ambitionen är vi ska göra det här i skolor så långt som det är möjligt, och det är för att det ska vara tryggt och bra för barnen, säger Tina Mansson Söderlund, vaccinsamordnare i Region Gävleborg.

Se i klippet ovan Tina Mansson Söderlund berätta mer om hur vaccineringen ska gå till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet