Smittskyddsläkare Shah Jalal och hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Kaarme. Foto: SVT

Positivt coronabesked: Antalet coronafall minskar i länet

Uppdaterad
Publicerad

Region Gävleborg höll på torsdagen sin regelbundna pressträff om coronaläget. Fokus låg på den trend som visar att antalet positiva coronafall minskar i länet och den ständiga uppmaningen om att alla invånare bör vaccinera sig.

– Trenden är att antalet positiva fall i länet minskar, säger smittskyddsläkare Shah Jalal och syftar på siffrorna som visar att endast 63 positiva fall registrerats av 4127 provtagningar de senaste sju dagarna.

– Den trend som vår smittskyddsläkare återger se vi ju förstås också på vårdsidan. Vi hade nu på morgonen en patient inneliggande på ett av våra sjukhus, säger Johan Kaarme, hälso- och sjukvårdsdirektör på Region Gävleborg.

Båda var dock tydliga med vikten av att länsborna vaccinerar sig och uppmanade alla ovaccinerade att gå och vaccinera sig.

Se sändningen i sin helhet i videospelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.