Storförlust för Brynäs IF – minus 23 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Pandemi och tomma läktare. Brynäs IF gör en förlust och redovisar ett resultat på minus 23 miljoner kronor för hela koncernen.

Det blev en väldig kostsam covid-säsong för Brynäs, det visar föreningens årsredovisning som blev offentlig under tisdagen. Trots statligt stöd för covid-19 på över 14 miljoner kronor så visar man upp en förlust på 23 miljoner. Föreningen har också minskat personalstyrkan med 13 anställda för att få ner kostnaderna.

Förlusten av biljettintäkter har förstås varit kostsam, men det har också satt djupa sår i restaurangverksamheten, som minskat med över 24 miljoner.

Föreningen har också skrivit upp värdet på arenan med 54 miljoner kronor för att få ett positivt eget kapital på slutraden i redovisningen och därmed klara elitserielicensen.

Brynäs har sitt årsmöte om en vecka, 22 juni.

Vi söker Brynäs IF för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.