Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eline Lönn-Eriksson, Widar Molander och Felix Jansson har alla märkt av busskaoset i vardagen. Foto: Madlyn Alabdullah/SVT

Resenärerna om busskaoset: Ställde in flera avgångar i rad

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har det varit stora problem och en mängd inställda avgångar i busstrafiken i Gästrikland. För de som reser med regionbussarna har problemen märkts av, berättar flera av resenärerna vi pratat med.

De senaste veckorna har det varit uppemot 100 inställda avgångar på en dag och problemet har att göra med att bussarna inte laddas tillräckligt.

– Precis när bussen skulle åka blev bussen inställd. Sen blev nästa inställd och nästa efter det, berättar Widar Molander som bor i Ockelbo och pendlar till skolan i Sandviken.

Fortsatt inställd trafik i Sandviken

Enligt X-trafik så tror de att regionbussarna från och med nästa vecka kunna gå som vanligt. Däremot kommer stadstrafiken i Sandviken fortsätta ha inställda avgångar.

– Det kommer vara fortsatt inställt en ytterligare tid tills vi kommer till rätta med hela problembilden, säger Andreas Eriksson, avdelningschef på X-trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.