I en allt oroligare omvärld blir försvarets roll än viktigare, säger Patrik Lundqvist (S). Foto: Privat5/TT

Riksdagsman övar strid: ”Jag är stolt över att vara en del av Sveriges försvar”

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamot Patrik Lundqvist (S), från Sandviken pausar sitt riksdagsuppdrag för att delta i militärövningen Aurora 17.

Samtidigt som riksdagen öppnande sker har den stora militärövningen Aurora 17 startat.  Över 20.000 personer runt om i landet kommer att delta. Även soldater från bland annat USA deltar.

En av de som kommer delta är riksdagsledamot Patrik Lundqvist (S) från Sandviken. Därför uteblev han från riksdagens öppnande. Han börjar riksdagsåret med att pausa sitt uppdrag för att delta i försvarsövningen Aurora 17. Patrik Lundqvist är deltidsanställd soldat i den armén och kommer att vara borta 4/9-28/9 innan han återgår till sitt uppdrag som riksdagsledamot.

Aurora 17

LÄS MER: Aurora 17 – största militärövningen på 20 år

– I en allt oroligare omvärld blir försvarets roll än viktigare. Det är en angelägenhet för alla i Sverige. Vår fred och suveränitet bygger på ett starkt försvar, alliansfrihet och goda ömsesidiga kontakter med omvärlden. Allt det samlas i Aurora 17, och jag är stolt över att vara en del av Sveriges försvar, säger Patrik Lundqvist (S), riksdagsledamot för Gävleborg i ett pressmeddelande.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Aurora 17

Mer i ämnet